Pludmalē ar mazu bērnu – atpūta vai izaicinājums?

Ievietoja Viktorija G.

Zem tropiskās saules valstī, kur pirms neilga laika visi nopūtās no karstuma trūkuma un garlaicīgām dienām, visi - pilnīgi visi - jauni un veci, vientuļi un ar citiem partneriem, tēvi, mātes, bērni un vecvecāki sapņo ņemt pagriežas iegremdēties vēsā un veldzēšajā ūdenī un ļaužu pūļos, kas tur pūļos - barus velk uz jūrmalu vai vismaz ezeru krastiem.

Debesu zilums, viens otrs peldošs, pavisam mazs mākonītis, viegls, obligāti atsvaidzinošs, bet ne pārāk stiprs vējš, vēss, tīrs, bet pietiekami silts ūdens, skaisti, klusi un kulturāli cilvēki - idilliska bilde, kas mājo galvā katrs biroja darbinieks kopš trešdienas. Un, kad nedēļas nogale ir ap stūri - priecīgs un jautrs laiks pludmalē ir garantēts, ja vien jūs neesat ieradies šeit ar mazu bērnu. Ar mazu bērnu, kurš var justies noguris no karstuma, noguris no pūļa, dusmīgs par visām pārējām bērnu rotaļlietām šeit, neapmierināts ar laikapstākļiem, ēdienu, ierobežotām iespējām plunčāties ūdenī, aizkaitināms vai gluži kā jebkurš cits. pieaugušais, vienkārši neparasts. Nē, mēs īsti nebijām tādi bērni - atmiņās, kas smaržoja pēc romantiskām lentītēm un vecmāmiņas kūkām, bijām paklausīgi, izturējāmies atbildīgi - nu, vismaz pietiekami droši un tiešām runājām. Un tā domās mūsu mazie, jo mums, vecākiem, jau iepriekš, dodoties uz pludmali ar mazo, jāveic "profilaktiskie pasākumi". Šeit ir daži pamata padomi, kas, iespējams, bet ne obligāti, palīdzēs izvairīties no pupiņu lieluma asarām pludmalē:

  • Saules aizsargkrēms – iegūstiet labas kvalitātes, augsta līmeņa sauļošanās līdzekli – uzklājiet un bagātīgi uzklājiet, atrodoties mājās, un ļaujiet labi iesūkties pirms ģērbšanās. Neaizmirstiet tālrunī iestatīt taimeri, kad nepieciešams atkārtoti uzklāt saules aizsargkrēmu – pasargājiet savu mazo no kaitīgiem stariem vai pat apdegumiem.
  • Apģērbs - ģērbiet bērnu dabīgās kokvilnas drēbēs, noteikti pasargājiet galvu no saules - ja bērns nevalkā cepuri, neatrodieties tiešos saules staros - paņemiet lietussargu vai pludmales telti. Vannošanās laikā neaizmirstiet aizsargāt bērna galvu.
  • Ūdens – dzer pats un noteikti piedāvā bērnam dabisku, negāzētu, nesaldinātu ūdeni bieži (vismaz ik pēc pusstundas). Vislabāk, ja mazuļa dzērājs ir sasniedzams. Ja mazulis nedzer ūdeni, izmēģiniet kādu interesantāku dzērāju vai nogaršojiet ūdeni ar dabīgu sulu.
  • Ēdiens – rūpējies par uzkodām, pārtiku, izvairies no īpaši sāļa, salda ēdiena. Sviestmaizes, augļi utt. sagriež mazos gabaliņos - ja iekritīs smiltīs, būs nelieli zaudējumi. Līdzi jābūt arī vairākiem atsevišķiem traukiem ar pārtiku – lai smilšu iebrukuma gadījumā visas uzkodas uzreiz nenoklātos ar smiltīm.
  • Laiks – Ja jūsu mazulim nav vēlmes gulēt pludmalē – izvēlieties laiku pēc gulētiešanas, pirms nogurums iestājas. Vispār ir tikai neliela cerība, ka mazulis vēlēsies gulēt jaunā vidē, kas ir pilna ar nebeidzamu jaunu pieredzi.
  • Mantu daudzums — neņemiet līdzi lietas, kuras, iespējams, pat neizmantosiet, it īpaši, ja ceļojat uz pludmali kopā ar tikai mazu bērnu — jums nebūs laika lasīt, sēdēt uz krēsla vai iekārtot telti vai uzspridzināt baseinu (ja vien tavs mazais tiešām labi neprot izpildīt lūgumus un mēdz mierīgi gaidīt, kad būsi aizņemts ar gatavošanos).
  • Drošība – nekad nepalaidiet mazuli no redzesloka – nekad: ne ūdenī, ne tā tuvumā, ne tādā, kas šķiet mazā piepūšamā baseinā.
  • Rotaļlietas - neņemiet to daudz (iespējams, ka bez puses atgriezīsities, ja apkārt būs vairāk bērnu, un interesantā vidē mazulim to nevajadzēs daudz) - spainis, lāpsta , pāris veidņu būs vairāk nekā pietiekami.
  • Higiēna - mitrās salvetes, autiņi vai ceļojumu podiņš, papīra maisiņi atkritumu vai lietotu autiņu uzglabāšanai.
  • Peldkostīmi - krāsas, skaistums un tamlīdzīgi aspekti ir pilnīgi nesvarīgi, taču jāņem vērā, ka bērnam tajos jābūt ērti, drēbēm nevajadzētu kairināt ādu, nespiest, ātri izžūt un vēlams ar saules aizsarglīdzekļiem.
  • Noteikumi - Tavs mazais ir mīļš, mīļš, sirsniņa, bet citi arī ir cilvēki - neļauj mazajam "terorizēt" citus - lai cik mīļa vai sabiedriski patīkama tev liktos viņa uzvedība. Nosaki skaidras robežas un pats ievēro noteikumus – ja reiz smejies, kad mazais ieiet ūdenī neklausoties – gatavojies visu laiku smieties, jo turpmāk tas būs viņa jaunais hobijs.
  • Noskaņojums – esi saprotošs un pacietīgs, tava lielākā vērtība iepazīst vienu no brīnišķīgākajām dzīves baudām – vasaras baudīšanu!

Lai jauka, droša un jautra pludmales nedēļas nogale jums un jūsu mazajiem!

1 komentārs


  • Viskas taip kaip ir pas mus. Dar tie smerkiantys bevaikiu zvilgsniai, tipo trukdot ilsetis.

    Ilona

Atstājiet savu komentāru